Magento integrációja ERP-be

Miért szükséges webáruházat összekötni az ERP-vel? Mert a vállalat része, önálló értékesítője, termékeket kínál és értékesít, valamint egyre inkább domináns szerepet tölt be az értékesítési csatornák rangsorában. Ebből kifolyólag, ugyanúgy integrálni kell a vállalat webáruházát az ERP-rendszerbe, ahogy egy új kiskereskedelmi egységet, boltot vagy raktárt is bekötnek ezen rendszerekbe.Az ERP-rendszerek (teljes nevén: vállalatirányítási információs rendszerek) régóta hirdetik az integráltság minél magasabb fokát a vállalatok körében és a szigetszerű rendszerek teljes kiváltását. Kezdetben ilyen kis szigetnek vélték a webáruházat is, és próbálták saját webáruház-modulokkal lefedni az amúgy ERP-rendszerekhez tartozó funkcionalitást – kevés sikerrel. Mára ez az apró sziget kontinenssé fejlődött, évről évre komolyabb értékesítési volumennel bír, emiatt nincs más lehetőség, mint hidat építeni, vagyis összeköttetést létesíteni az értékesítési rendszerek között. Ahogy egy webáruház nem tud hatékonyan értékesíteni helyes készlet- és árinformáció nélkül, úgy egy működő ERP-rendszer sem tud minőségi információt, optimális folyamatot fenntartani webes üzleti folyamatok kiszolgálása nélkül.

Mely ERP folyamatokat javasolt Magento webáruházba integrálni és miért?

 

A Magento ERP-vel való összeköttetés egy komplexebb fejlesztés, melynek során az interfész precíz tervezése kiemelt jelentőségű. A következőkben sorra vesszük, mely folyamatokat érdemes az integráció során lefedni:

  • Termékek, Cikktörzs – A webáruházat ki kell szolgálni termékekkel és hozzájuk tartozó információkkal. Az adatok körét az iparági sajátosságok határozzák meg, de minimálisan a két rendszernek képesnek kell lennie a termékek azonosítására, kulcsfontosságú információk cseréjére.
  • Készletek – A webáruház értékesítésére nincs jó hatással, ha a vásárlók a megrendelt termékeket hetekkel később kapják meg. Magasabb konverzió érhető el, ha már másnap megtörténik a kiszállítás. Ilyen szintű kiszolgálás csak közel valós készletadatokkal érhető el, melyek kihatnak a webáruház ajánló rendszerére is.
  • Árak – Az árpolitika az értékesítés egyik legfontosabb eszköze, emiatt kiemelt jelentőségű összehangolni az árak kezelését az online és offline csatornákon, valamint az egyes termékakciók során.
  • Vásárlók – A webáruházban regisztrált vásárlókhoz kapcsolódó információkkal rendelkeznie kell az ERP-nek is, hogy adatokkal tudja kiszolgálni a marketingrészleget, működtethesse a számlázást, illetve adott esetben a különböző CRM-rendszereket is.
  • Rendelések – A hatékony webes értékesítéshez elengedhetetlen a rendelés folyamatának integrálása – a rendelési állapotok kezelésével együtt – az ERP rendszerbe. Ennek köszönhetően releváns információkkal lehet ellátni a pénzügyi, logisztikai és beszerzési folyamatokat.

 

Mi a haszna a Magento integrációjának az ERP-rendszerbe?

Hatékony, valós információkra épülő, nagyban automatizált értékesítés és döntéstámogatás, jóval nagyobb mértékben optimalizált logisztikai és beszerzési folyamatok, költséghatékony működés.

 

SZÜKSÉGE VAN EGY MEGBÍZHATÓ, PROFI MAGENTO FEJLESZTŐ PARTNERRE?

Kérjük, keressen bennünket, ha bármilyen kérdése, igénye lenne új vagy meglévő webáruház készítésével, megújításával kapcsolatban!Please leave this field empty.

BESZÉLJÜNK AZ ÖN MAGENTO PROJEKTJÉRŐL!

Komplex és átfogó nemzetközi Magento-projektekben szerzett tapasztalatainkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába. Bármilyen összetett e-kereskedelmi projektet szeretne megvalósítani, biztosak vagyunk benne, hogy a küldetés teljesíthető!

Next