Snelheids optimalisaties voor Magento

Snelle laadtijden voor een vloeiende gebruikerservaring

Het bieden van een prettige gebruikerservaring draagt in grote mate bij aan het succes van webwinkels. De laadtijd van een pagina is een van de pijlers die ten grondslag ligt aan van een positieve gebruikerservaring. Met behulp van onze experts is het mogelijk de laadtijd van uw webpagina terug te dringen tot onder de 30 tot 40 nanoseconden. We kunnen dit bewerkstelligen door de configuratie van de webserver en de gzip header aan te passen, statische content te cachen en door het toepassen van threading bij JavaScript en CSS componenten. Daarnaast zullen snellere laadtijden ook bijdragen aan betere resultaten met betrekking tot SEO doeleinden.Laadtijden zijn niet alleen van belang voor de gebruikerservaring maar ook omdat wachttijden een negatieve invloed hebben op de conversie- dat wil zeggen, het aantal orders die geplaatst worden via de webshop.

Uit recente onderzoeken blijkt dat gebruikers met een desktop of laptop computer meestal zo’n 5 tot 7 seconden geduld kunnen opbrengen terwijl een pagina aan het laden is. Bij gebruikers van mobiele apparaten is het geduld echter beperkt tot hooguit 3 seconden! Als de pagina’s van uw webshop er langer over doen om te verschijnen kunt u er van uitgaan dat u vele potentiele orders heeft misgelopen.

Om deze reden vertegenwoordigt een pagina met snelle laadtijden een hoge zakelijke waarde, er is immers sprake van directe beïnvloeding van de conversieratio. Met gerichte optimalisatie zou u uw klanten sneller kunnen bedienen dan de concurrentie.

Daarnaast hebben snelle laadtijden ook een positieve invloed op uw plaatsing bij Google zoekopdrachtresultaten en daarmee heeft de mate waarin uw site geoptimaliseerd is dus ook waarde vanuit SEO perspectief. De achterliggende reden is dat Google tracht de pagina’s met de beste gebruikerservaring bovenaan in de resultatenlijst te plaatsen.

Een Magento webwinkel kan tot aan 3 tot 5 seconden versneld worden door enkele simpele, niet cache-gerelateerde optimalisaties toe te passen:

  • Optimalisatie qua bestandsgrootte van productfoto’s en andere plaatjes
  • Gzip header instelling op de web server pagina
  • Threading toepassen bij JavaScripts en CSS bestanden

Uiteraard raden we u aan om naast deze basis optimalisatie stappen ook de door AionHill voor onze klanten ontwikkelde Varnish Cache module te laten integreren in uw Magento omgeving. Met deze extensie kan de laadtijd van pagina’s gereduceerd worden tot in veel gevallen 0.5 seconden, en in ieder geval tot onder 1 seconde. Om gebruik te kunnen maken van deze module is een server omgeving met op maat gemaakte instellingen vereist, uiteraard kunnen wij u van dienst zijn bij het realiseren van zo’n omgeving.

Met behulp van de Magento Varnish FPC module kunt u er zeker van zijn dat het aantal orders dat geplaatst wordt via mobiele apparaten niet meer beïnvloed wordt door een gebrek aan snelheid in het gebruik uw webwinkel.

 

EFFICIËNTIE EN GROEI

WIJ HELPEN U BIJ HET MANAGEMENT VAN UW BEDRIJF EN HELPEN U TE GROEIEN MET ONZE UNIEKE ONTWIKKELMETHODE EN RESULTAATGERICHTE WERKWIJZE.

FOCUS OP OPLOSSINGEN

FOCUS OP OPLOSSINGEN

Wij houden altijd uw doelstelling in gedachten en zien problemen als een uitdaging. Elke uitdaging die we aangaan stimuleert ons betere resultaten te behalen. Daarom zullen oplossingen die wij voor onze cliënten uitwerken ook onze eigen positie verstevigen.

PROFESSIONELE WEBSITE ONTWIKKELING

PROFESSIONELE WEBSITE ONTWIKKELING

Onze ontwerpers en ontwikkelaars gaan met enthousiasme aan de slag en weten met hun jarenlange ervaring als team stap voor stap een webwinkel te realiseren die optimaal aansluit op de behoeftes van uw onderneming.

TOEKOMSTGERICHT ONTWIKKELINGSBELEID

TOEKOMSTGERICHT ONTWIKKELINGSBELEID

We kunnen het ons niet veroorloven om in het verleden te blijven steken. Wij houden daarom voortdurend oog op de veranderingen in onze wereld en op technologische ontwikkelingen. Of het nou gaat om het functioneren van onze onderneming, ontwikkelingen in het IT vakgebied, of om trends of ontwikkelingen met betrekking op het gedrag van consumenten- wij zullen onze dienstverlening blijven aanpassen aan de eisen van deze tijd.

VERTEL ONS OVER UW MAGENTO PROJECT!

Wij stellen graag onze bij complexe en veelomvattende internationale Magento projecten opgedane ervaring aan u ter beschikking. Ongeacht hoe complex uw e-commerce project ook is, wij zijn er van overtuigd dat we de missie aankunnen!