Projektválság-kezelés

Sokszor találkoztunk hibákkal és nem megfelelő üzleti folyamatokkal működő Magento áruházakkal az évek során. Sok esetben az áruház tulajdonosa elfogadja, beletörődik az áruház hiányosságaiba. Mielőtt egy ilyen nem kielégítő status quo kialakul, hosszabb-rövidebb ideig kötelet húz a megrendelő az áruházát készítő fejlesztőcéggel. Ami leginkább általános jelenség, hogy a kereskedő, az áruház tulajdonosa, kiszolgáltatott helyzetben érzi magát, azzal a tudattal, hogyha másik fejlesztőt keres, akár még nagyobb kockázatot vállal.Sok esetben a saját áruházának a kódbázisához sem fér hozzá a megrendelő, vagy a fejlesztője nem bírja befejezni a munkát. Az ilyen helyzetekre dolgoztuk ki a projektválság-kezelést. Ilyenkor a fő cél az áruháztulajdonost megnyugtatni arról, hogy tűnjön bár teljesen kilátástalannak is saját projektjének a más fejlesztőre történő átruházása, mindig van megoldás. Több sikeres mentésen vagyunk túl, ahol igazi „vendor lock-in” helyzetből segítettünk a megrendelőnek veszteségek nélkül megválni előző beszállítójától és adtuk vissza a szabadságát és bizalmát, anélkül, hogy a mentés ára az irántunk való elköteleződés lett volna. Egy Magento webáruház hibás, nem megfelelő működése, állandó ügyfélvesztést okozhat és ezzel együtt akár a lojális vásárlói kör folyamatos erózióját és nem utolsó sorban igen komoly üzleti problémát jelenthet egy kereskedelmi cég életében. Ha ilyenkor nincs megfelelő tudású, megbízható szakembergárda, amely megoldja a krízishelyzetet, a probléma elhúzódása súlyos bevételkiesést eredményezhet.

Tapasztalta már, hogy kisebb terheléstől is instabillá válik vagy összeomlik a webáruháza? Előfordult Önnel is, hogy ilyenkor nem tudta elérni a fejlesztőjét? Esetleg ha megbeszélte vele a problémát, mégse kezelte azt, vagy csak nagyon későn, a határidők csúsztatásával sikerült megoldania? Ezekben az üzemeltetési krízisekben tudunk hathatós segítséget nyújtani egy általunk javasolt ütemterv alapján, amely legelőször a legkritikusabb problémák megoldására fókuszál, majd az egyéb hibák kijavítását, illetve a speciális üzleti igények kiszolgálását célozza meg. A deszantos-mentőcsapat jól képzett szakemberek különleges csoportja, mint Business Analyst, Dev-Ops, System Architect, Magento Architect, Etikus Hacker. A kollégák feltérképezik a lehetőségeket és kidolgozzák a mentési akciótervet. A mentés tárgyát a kódbázis, az érzékeny adatok és az integrált rendszerek fennakadásmentes működése képezik, melyeket a team egy már előkészített környezetbe ment át. Több olyan mentésen vagyunk túl, amelynek során vagy minimális leállás volt csak tapasztalható, vagy egyáltalán nem történt fennakadás a webáruház működésében.

 

A projektválság-kezelés menete Magento rendszerben

1. Konzultáció Egy előzetes megbeszélés a krízismegoldó projekt előtt, mely során felmérjük az előállt helyzetet, és tisztázzuk Önnel, milyen lépésekre lesz szükség a megoldáshoz.

2. Előzetes kód auditálás Megvizsgáljuk a Magento webáruház legfontosabb technológiai paramétereit – pl. hoszting környezet, operációs rendszer, IT-biztonság, sávszélesség –, majd a lényeges back-end (pl. kódbázis, Core-kódolás, fejlesztett modulok, biztonság, funkcionalitás, PHP, Magento verzió frissítés stb.) és front-end funkciókat (pl. CSS-keretrendszer, JavaScript-teljesítmény, betöltési sebesség stb.). Mindezeket egy dokumentumban foglaljuk össze, amely tartalmazza a javasolt megoldásokat is.

3. Árajánlat a mentésre és gyorsjavításokra A kritikus hibákat célszerű minél előbb elhárítani, ezért először egy árajánlatot adunk ezen munkák elvégzésére.

4. Migrálási terv és Mentő-migrálás A deszant-mentőcsapat kidolgozza a mentés pontos részleteit, figyelembe véve az összes tényezőt, hogy a migrálás után az áruház összes egyedi kódja, moduljai, kiegészítői és integrált, interface-elt megoldásai működjenek az új környezetben is. Majd a leginkább alkalmas időpillanatban elvégzi a mentő-migrálást. A migrálás után a QA-csapat és SWAT-fejlesztők várják a „mentettet” és azonnal tesztelik az üzleti folyamatok működését, javítanak, ha kell, és amikor minden a helyén van, élesítik a kódbázist, hogy a vásárlók egy zavartalanul működő áruházat láthassanak.

5. Gyorsjavítás csomag A megoldási javaslatcsomagban részletezett kritikus hibákat javítjuk ilyenkor ki. A gyorsjavítások időben megelőzik a migrálást. Egy fejlesztőcsapat készül a javításokkal, melyek leggyakrabban a Magento Core-kódolás külső modulokba történő kiemelését, illetve megbízhatatlanul működő egyedi kódrészletek refaktorálást jelentik.

6. Az új üzleti igények specifikálása Miután a legnagyobb problémák elhárultak, egy újabb konzultáció keretében közösen meghatározzuk azokat a további célokat és igényeket, amelyeket a webáruháznak teljesítenie kell. A specifikáció és Use-case készül, amely a konkrét fejlesztési és megoldási terveket tartalmazza.

7. Nagyságrendi árajánlat készítése A specifikációs dokumentum elemeit beárazzuk, és árat becsülünk a teljes megvalósításra.

8. Fejlesztések kivitelezése Tapasztalt fejlesztő és webdizájn csapatunk elkezdi a munkát, és pontról-pontra végrehajtja a vállalt feladatokat. A folyamat során manuális és szükség esetén automata tesztelések is zajlanak, és Önt természetesen rendszeresen tájékoztatja a projektvezető az éppen aktuális állapotról.

9. Tesztelés a megrendelő részéről A munkák végén Ön leellenőrzi az elkészült fejlesztéseket, illetve ha bármilyen újabb igény merül fel, készen állunk rá, hogy ezekről is tárgyaljunk, illetve elvégezzük a további feladatokat.

10. Szerződés folyamatos havi támogatásra Fontosnak tartjuk, hogy Ön soha ne kerülhessen ismét olyan helyzetbe, hogy magára marad a webáruházával kapcsolatos problémákkal. Havi támogatói csomagunkat megrendelve Ön egy stabil, megbízható, szakértő csapatot tudhat magáénak, ráadásul az erre a célra szánt költségeit is jó előre megtervezheti.

 

SZÜKSÉGE VAN EGY MEGBÍZHATÓ, PROFI MAGENTO FEJLESZTŐ PARTNERRE?

Kérjük, keressen bennünket, ha bármilyen kérdése, igénye lenne új vagy meglévő webáruház készítésével, megújításával kapcsolatban!Please leave this field empty.

BESZÉLJÜNK AZ ÖN MAGENTO PROJEKTJÉRŐL!

Komplex és átfogó nemzetközi Magento-projektekben szerzett tapasztalatainkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába. Bármilyen összetett e-kereskedelmi projektet szeretne megvalósítani, biztosak vagyunk benne, hogy a küldetés teljesíthető!

Next