Magento verziófrissítés

Magento Update szolgáltatásunk segítségével levesszük válláról a gyakran komplex és buktatókkal járó frissítési folyamatot. Egy Magento verzió frissítés nem pusztán a frissítő szkript lefuttatásából áll, hiszen egy új verzióval általában alapvető változások is érkeznek, amelyek akár működésképtelenné tehetnek korábban jól működő, nem gyárilag integrált funkciókat.Minél nagyobb a verzió eltérés az éppen aktuálisan elérhető legújabb (pl. Magento Commerce v2.2 és az éppen használt verzió között, annál nagyobb az esélye a felmerülő problémáknak, amelyek megszüntetéséhez fejlesztői beavatkozás szükséges. Mint minden komplex rendszernél a Magento esetében is verzió frissítések keretében érkeznek az új funkciók és az alap CMS-javításai, amelyeket mindig tanácsos szakemberrel telepíttetni, majd pedig rendesen tesztelni, mielőtt élesítésre kerülne az update-elt verzió.

Gyakran keresnek meg minket olyan, több évvel ezelőtt készült Magento webáruházak frissítési igényével:

 • Amelynek kódbázisa már évekkel ezelőtt elavult (pl. Magento CE v1.3 v1.4, v1.5 v1.6; 2018 második félévében a Magento Commerce a v2.2 verziónál tart).
 • Amelyben temérdek egyedi fejlesztés is található, melyeket nem mi készítettünk és gyakran egymással sem kompatibilis, ingyenes vagy fizetős extensionöket telepített bele a korábbi fejlesztő.
 • Ezek az egyedi fejlesztések legtöbbször sajnos a Magento magjába (Core) vannak beleillesztve, mert ez a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, viszont ez a módszer teljességgel ellenkezik a profi Magento-fejlesztők hozzáállásával. Ugyanis a Core-ba illesztett fejlesztések a verzió frissítéskor elvesznek, a webáruház újra visszatér a gyári alap funkcionalitáshoz, csak a telepített külső bővítmények (extensionök) maradnak meg, ráadásul ezeknél is felléphet kompatibilitási hiba, amennyiben a modulok régen voltak frissítve.

 

Miért éri meg mindig frissíteni a legújabb Magento-verzióra?

 • Biztonsági frissítések – Egy online kereskedelmi felületen kiemelten fontos terület mind a vevők, mind pedig a webáruház tulajdonosa számára. A legújabb patchek mindig tartalmazzák az előző verzió óta külön kiadott összes biztonsági javítást is.
 • Új funkciók – Gyakorlatilag szinte minden verzió hoz magával konverziónövelő, illetve adminisztrációt megkönnyítő fejlesztéseket, nem beszélve a világon egyre inkább elterjedő újfajta fizetési és szállítási módokról.
 • Optimalizációs előnyök – A frissítések gyakran tartalmaznak a termékadatbázis elérésének sebességére vagy az adminisztrációs felület működésére vonatkozó optimalizációkat.
 • Front-end fejlődése – Frissítéssel juthatnak hozzá a felhasználók a gyári template teljesen megújult, reszponzív változatához is, amellyel párhuzamosan a gyári hírlevél template-et is optimalizálták.

 

A Magento verzió frissítés folyamata a következőképpen történik:

 1. Titoktartási szerződést kötünk, majd elkérjük az éles oldal teljes forráskódját, illetve egy éppen aktuális (termék)adatbázis-mentést is.
 2. Rendszertervező mérnökeink (architectek) megvizsgálják az áruházat mind látogatói, mind adminisztrátori oldalról. Felmérik az egyedi funkcionalitást, a telepített külső modulokat, megkeresik a Magento Core-ba illesztett, nem odavaló funkciókat és a lehetséges biztonsági réseket sem hagyják figyelmen kívül.
 3. A részletes technikai audit és a kockázatok figyelembevételével árajánlatot adunk a verzió frissítésre és a Core-ba illesztett funkciók külső modulokba történő kiszervezésére, hiszen például amennyiben a Magento Core-ban maradnak funkciók, azok a frissítéssel elvesznének, illetve szükség lehet a vásárolt külső modulok frissítésére is, amennyiben azok használatban vannak. Az ajánlat tartalmazza a verzió frissítés költségét is.
 4. Szerződéskötés után nekilátunk a munkának. A hozzáférések segítségével klónozzuk az aktuális éles webáruházát a saját fejlesztői környezetünkbe és integráljuk a verziókövető rendszerünkbe is, így minden egyes módosítás visszavonható lesz, amennyiben valamilyen hiba lépne fel a későbbi fejlesztések és frissítések során. Ez azt jelenti, hogy az éles oldal a munka folyamán is változatlanul működhet.
 5. Frissítés után 3 fős manuális tesztelőcsapat ellenőrzi le a teljes funkcionalitást és hibalistát készít a fejlesztőink számára.
 6. A fejlesztők elvégzik a Magento magjába illesztett funkciók modulba történő kiszervezését, és frissítik a külső modulokat, amennyiben ezek használata az új verzióban is indokolt.
 7. Igény esetén a webáruházat bevonjuk az automata tesztelési munkákba, ezzel folyamatosan ellenőrizzük, hogy az üzletileg kritikus alap funkciók (pl. regisztráció, termék kosárba helyezése, rendelés leadása) hibátlanul működnek-e.
 8. Miután mindent rendben találtunk, egy közösen egyeztetett időpontban élesítjük a frissített, hibáktól megszabadított Magento-verziót az éles oldal tárhelyén.
 9. Ezek után sem hagyjuk magára, ajánlatot teszünk Önnek a folyamatos támogatói csomagjainkra.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a Magento verzió frissítéssel kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

SZÜKSÉGE VAN EGY MEGBÍZHATÓ, PROFI MAGENTO FEJLESZTŐ PARTNERRE?

Kérjük, keressen bennünket, ha bármilyen kérdése, igénye lenne új vagy meglévő webáruház készítésével, megújításával kapcsolatban!Please leave this field empty.

BESZÉLJÜNK AZ ÖN MAGENTO PROJEKTJÉRŐL!

Komplex és átfogó nemzetközi Magento-projektekben szerzett tapasztalatainkat örömmel állítjuk az Ön szolgálatába. Bármilyen összetett e-kereskedelmi projektet szeretne megvalósítani, biztosak vagyunk benne, hogy a küldetés teljesíthető!

Next